ALUCRALI KUDRETLİ ALBAY VEFAT ETTİ

featured

ALUCRALI KUDRETLİ ALBAY VEFAT ETTİ

12 Eylül döneminde 587 kişinin yargılandığı MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davası’nın 584 numaralı ismi emekli Kurmay Albay Şakir Önem hayatını kaybetti.

Alucralı hemşerimiz Kurmay Albay Şakir Önem, ihtilalden daha sonraki yıllarda Alparslan Türkeş’in danışmanlığını yapmıştı. Önem, MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davası’nda yargılanan 587 isimden hayatını kaybeden 86. kişi oldu.

Aslen Giresun Alucra Kavaklıdere Köyü‘nden olan Şakir Önem, çarşamba günü Kırklareli Hızır Bey Camii’nde ikindi namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından defnedildi.

ŞAKİR ÖNEM KİMDİR ?

11 Eylül 1944 tarihinde Alucra’nın Kavaklıdere (Civrişon) Köyünde doğdu. Soyadı kanunu çıkmadan önce Alucra ve çevresinde sülale adı olarak Delimollaoğlu Uşağı olarak anılmaktadırlar.

Kurmay Albay Şakir Önem İlkokul, Ortaokul ve Lise tahsilini Ordu ilinde tamamlamıştır. Bu tahsil süresince ailesi ve kendisi Alucra ile irtibatını hiç kesmedi. Yaz aylarını köyünde geçiren vatansever bir askerdi. 28 Ocak 1967 tarihinde İstanbul Tuzla Piyade Okulunda P. Atğm. olarak mezun oldu.

Piyade okulunda subaylar arasında yapılan özel sınavla Komando kursuna seçildi. Ekim 1967 yılında Eğirdir Dağ Komando Okulunda, Dağcı Komando ve Özel Harp Kursunu bitirdi.
Kara Kuvvetleri saflarında ilk kıt’ası yeni kurulan ve Türkiye’nin o tarihlerde (ve halen) en seçkin birliği ( İlk Komando Birliği) olan Komando Tugayın’da Ankara’da görev yaptı.

1978 tarihinde Kara Harp Akademisinden Kurmay Yüzbaşı olarak mezun olmuştur. 1978 – 1982 yılları arasında Kayseri Hava İndirme Tugayında Harekat ve Eğitim Şube Müdürlüğü yaptı. Kara Kuvvetleri Karargâhları dahil çeşitli Birlik ve Komutanlık Karargâhlarında Kurmay görevleri yaptı. 30 Ağustos 1988 tarihinde Albaylığa terfi etti.

Kayseride Hava İndirme Tugayında Kurmay Yüzbaşı olarak görevli iken, 12 Eylül 1980 ihtilalinde siyasi Partiden MHP hakkında Ankara/Mamak 1 nolu Sıkıyönetim Mahkemesinde 1981 yılındada açılan siyasi davaya, Türk Silahlı Kuvvetleri içinde Türk Milliyetçiliği yapmak iddiasıyla sanık olarak dahil edildi. Milliyetçilik yapmanın Askeri mahkeme ve zamanın Askeri Konsey üyeleri tarafından suç olmadığının anlaşılması ve mahkemece suç bulunmaması üzerine beraat etmiştir.

1966 yılında Kara Kuvvetleri Eğitim Komutanlığı Değerlendirme Başkanı iken emekli olmuştur. Memleketimizin bir değerli olan Albay Şakir Önem, Tarih, Jeopolitik, Türk Milliyetçiliği ideolojisi ve Türkiyenin ana meseleleri konularıyla derinliğine ve yakından ilgilenmekteydi. Değerli Hemşehrimiz 7 Kardeşten (6 erkek ve 1 kız kardeş) 3. kardeşleridir ayrıca Baturalp Önem, İlteriş Mete Önem ve Alperen Önem isimlerinde 3 torunu vardır.

ALUCRA GAZETESİ OLARAK DEĞERLİ ALBAYIMIZA ALLAH’TAN RAHMET, ACILI AİLESİNE VE SEVENLERİNE BAŞSAĞLIĞI DİLİYORUZ.

alucra gazetesi alucra haberleri giresun haberleri alucrada alucrali kudretli albay vefat etti 5 Alucra, Alucra Gazetesi, Alucra Haberleri alucra gazetesi alucra haberleri giresun haberleri alucrada alucrali kudretli albay vefat etti 4 Alucra, Alucra Gazetesi, Alucra Haberleri

alucra gazetesi alucra haberleri giresun haberleri alucrada alucrali kudretli albay vefat etti 6 Alucra, Alucra Gazetesi, Alucra Haberleri alucra gazetesi alucra haberleri giresun haberleri alucrada alucrali kudretli albay vefat etti 3 Alucra, Alucra Gazetesi, Alucra Haberleri alucra gazetesi alucra haberleri giresun haberleri alucrada alucrali kudretli albay vefat ett2 Alucra, Alucra Gazetesi, Alucra Haberleri

0
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ALUCRALI KUDRETLİ ALBAY VEFAT ETTİ

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 30 Ekim 2023, 18:52

    Mevla rahmet eylesin mekanı cennet olsun

    Cevapla
Giriş Yap

Alucra Gazetesi, Alucra, Alucra Son Dakika Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

BİZİ TAKİP EDİN, HABERLERİ İLK SİZ OKUYUN