MURAT DURSUN TOSUN’UN 4 KİTABI DAHA OKUYUCU İLE BULUŞTU
Alucralı hemşerimiz Araştırmacı Yazar Murat Dursun Tosun’un araştırmaları ve özverili çalışmaları ile ortaya çıkardığı 4 kitabı daha basımı yapılarak okuyucu ile buluştu.
Arşiv Belgelerinde Define Hikayeleri, Arşiv Belgelerinde Refahiye, İrşada Adanmış Bir Ömür Paraklı Ömer Yakupoğlu Hoca, Alucra’nın Üretim Tarihi isimli 4 adet kitabını çıkarak kariyerindeki 79. kitabını çıkaran Murat Dursun Tosun, konu hakkında Alucra Gazetesine şu satıları aktardı ;
Paraklı Ömer Hoca Kitabını bastıran Yakupoğlu ailesine ve Murat Yakupoğlu’na ayrıca Alucra’nın Üretim Tarihini bastıran ALMADER’e (Alucra Merkez Yerel Kültür ve Dayanışma Derneği’ne) teşekkür ederim. Ticari gaye olmadığı için baskı sayısının önemi yok. Maksat belli başlı kütüphanelerde yer alması. Diyanet Vakfı İslam Araştırmaları Merkezi Kütüphanesi, Alucra Anadolu İmam Hatip Lisesi Osman Erilli Kütüphanesi, Cumhurbaşkanlığı Osmanlı Arşivi Kütüphanesi, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Kütüphanesi, Giresun Üniversitesi Hüseyin Hüsnü Tekışık Kütüphanesi, Şebinkarahisar Hüseyin Hüsnü Tekışık Halk Kütüphanesi, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi ve derleme kütüphanelerine yollandı.
Arşiv Belgelerinde Refahiye ve Arşiv Belgelerinde Define Hikâyeleri kitaplarına sponsor olan Gümüşhaneli KRK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Karakullukçu’ya, İstanbul Barosuna kayıtlı Trabzonlu Avukat Zafer Duran’a ve Giresun Barosuna kayıtlı Şebinkarahisarlı Avukat Bülent Aydın’a çok teşekkür ederim. Bandrol alabilmek için 52’şer kitaplık başvuru yapıldı ancak 32’şer adet kitap bastırılabildi. Bunlardan prosedür gereği 6’şar adedi yasal işlemler için matbaada bırakıldı. 6’şar adedi de zorunlu olarak derleme müdürlüğüne teslim edildi.
Derleme Kütüphaneleri: Milli Kütüphane Başkanlığı, Ankara Adnan Ötüken İl Halk Kütüphanesi, İstanbul Beyazıt Devlet Kütüphanesi, İstanbul Üniversitesi Kütüphanesi, İzmir Milli Kütüphane Vakfı Kütüphanesi, TBMM Kütüphanesi. Diyanet Vakfı İslam Araştırmaları Merkezi Kütüphanesi, Alucra Anadolu İmam Hatip Lisesi Osman Erilli Kütüphanesi, Cumhurbaşkanlığı Osmanlı Arşivi Kütüphanesi, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Kütüphanesi, Giresun Üniversitesi Hüseyin Hüsnü Tekışık Kütüphanesi, Şebinkarahisar Hüseyin Hüsnü Tekışık Halk Kütüphanesi, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi ayrıca Refahiye kitabı Refahiye Kaymakamlığı ve Refahiye Halk Kütüphanesine yollandı.
Bu kitaplarım 76-77-78 ve 79 kitaplarım oldu. Arşiv Belgelerinde Niksar, Arşiv Belgelerinde Erbaa ve Arşiv Belgelerinde Trabzon’da Misyonerler çalışmalarını hazırlıyorum. Kısmet olursa yen, yıl başında hazır olacaklar. Niksar ve Erbaa ile birlikte tüm Kelkit vadisini çalışmış oluyorum.
Hocamı kutluyorum
Kendisi tam bir yazı makinesi. Tarihe unutulmayacak,tarihte kaybolmayacak nice eserler temennisiyle.