İL OLMAK ALUCRA’NIN HAKKIDIR

featured

İL OLMAK ALUCRA’NIN HAKKIDIR

Milliyetçi Hareket Partisi ( MHP ) Genel Başkanı Sayın Dr. Devlet BAHÇELİ bugün saat 11:00’ da Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yapmış olduğu grup toplantısında 81 olan il sayısının 100 ‘e, 973 olan ilçe sayısının ise 1.000’ e çıkabileceğini söyledi. Toplam 19 ilçenin il, 27 beldenin ilçe yapılması gündeme geldi.

Alucra ilçesi de il olma kervanına katıldı. Alucra merkezde bulunan Alucra İl Yapma ve Kalkındırma Derneği Başkanı Sayın Erdem EKŞİ, Milliyetçi Hareket Partisi ( MHP ) Genel Başkanı Sayın Dr. Devlet BAHÇELİ’ nin gündeme getirdiği 19 yeni il yapma konusu hakkında gazetemize açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamadan satır başları ;

KELKİT VADİSİ BÜYÜK BİR COĞRAFYA

Kelkit Vadisi’nin bir ucundan diğer ucuna uzanan mesafe 300 kilometredir. Bu 300 kilometrede bulunan ilçeler Ordu, Giresun, Gümüşhane, Sivas, Tokat illerine serpiştirilmiş, burada bulunan nüfus yoğunluğu ise Anadolu’nun birçok iline göç ettirilmiştir. Kelkit Vadisi’nin kültür birliği, tarih birliği ve dayanışma ruhu çözülmüştür. Şimdi ise yıllardan beri talep ettiğimiz ve savunduğumuz Kelkit Vadisi’ne il kurulması talebimiz Sayın BAHÇELİ’ nin açıklaması ile bizleri tekrar heyecanlandırdı.

KELKİT VADİSİNE 2 İL KURULMALIDIR

 Kelkit Vadisi’ne 2 vilayetin kurulması elzemdir. Kurulacak olan bu 2 vilayet ile Kelkit Vadisi eski ihtişamına tekrar kavuşarak tarih birliğine, kültür birliğine ve dayanışma ruhuna geri dönecektir. Alucra ve Suşehri merkezli 2 vilayet Kelkit Vadisi’nin birikmiş problemlerini ve sorunlarını çözecektir.

Alucra merkezli il oluşumunu tartışmaya ve gündeme sokmaya bütün hemşerilerimi davet ediyorum. Alucra il merkezi olmak üzere ilçeler; Çamoluk, Gölova, Şebinkarahisar, Şiran, Üçtepe ( belde ) ve Yeşilbük ( Belde ) ’ den oluşacak olan bir coğrafi ve siyasi teşekküldür.

Bir diğer önerimiz ise Suşehri merkezli, Akıncılar, Doğanşar, İmranlı, Koyulhisar, Mesudiye, olacak şekilde coğrafi ve siyasi teşekkül oluşturulup Kelkit Vadisi’ne 2. bir olarak kazandırılmasıdır.

alucra gazetesi alucra haberleri giresun haberleri il olmak alucranin hakkidir 4 Alucra, Alucra Gazetesi, Alucra Haberleri

 

ALUCRA’NIN COĞRAFİ KONUMU UYGUNDUR

Bu bakir bölge kurulacak 2 il ile ülke ekonomisine ve insan yaşamına büyük katkılar sunacak coğrafyadır. Tarihi ipek yolu, Kelkit Vadisi’nden geçmektedir. Hem Suşehri hem Alucra yolların kavşak noktasıdır. Geçtiğimiz aylarda yaşadığımız asrın felaketinde kaybettiğimiz canlar göz önüne alınarak şehir merkezlerinin doğru yerlere konumlandırılmasını çok önemli kılmaktadır. Bu nedenle yerleşim alanları iyi seçilmeli, zemin sağlam olmalı deprem fay hattı üzerinde bulunmamalıdır.

Bu nedenle eski il merkezimiz olan ve bugün il olmak için çaba sarf eden Şebinkarahisarlı hemşerilerimiz unutmamalıdır ki bugün ki çağda il olmak hayalden ötedir, coğrafyası il olmaya, yüzbinleri taşımaya ve geleceğe güvenle yol almaya uygun değildir. Onlarda Alucra’nın il olmasını desteklemelidir.

Şebinkarahisar turizm şehri olmalıdır. Vilayet olmak adına tarihi değerlerini, tarihi dokusunu geçmişten bugüne yok etti, Şebinkarahisar Kelkit Vadisi’nde bir Safranbolu, bir Taraklı, bir Ürgüp olmalıdır.

DESTEKLERİNİ BEKLİYORUZ

Buradan Alucra dışındaki Sivil Toplum Kuruluşları’ na derneklere çağrım, Kelkit Vadisine 2 il gerektiğini görmeli ve bu 2 ilden bir tanesinin Alucra olması olduğu gerçeğini görmeli ve bunu kabullenmeliler. Ankara’ da Cumhurbaşkanlığı, Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Siyasi Partiler nezdinde Alucra’ nın il olması için çalışma yürütülmesi gerekmektedir.

ÇOK ÇALIŞACAĞIZ VE BAŞARACAĞIZ

Bu düşünceler ile Sayın Dr. Devlet BAHÇELİ’ nin yapmış olduğu açıklama sonucunda çalışma ve gayretlerimiz Kelkit Vadisi’ ne il kazanılması için olacaktır. Dernek olarak hazırlayacağımız basılı ve dijital yayınlar ile bu hedefimizi toplumumuza duyuracağız, bu konuda bir bilinç ve birliktelik oluşmasını sağlayacağız. Gayret Bizlerden Tevfik Allah’tan. Derneğimizin hedef ve gayesi budur. Bu bir hayal değildir, bu kutlu bir hedeftir. Çok çalışacağız ve Başaracağız.

 

ALUCRA GAZETESİ OLARAK, ALUCRA İL YAPMA VE KALKINDIRMA DERNEĞİ BAŞKANI SAYIN ERDEM EKŞİ’NİN BU ÇAĞRSINI ÖNEMLİ BULUYOR, BÜTÜM HEMŞERİLERİMİZ VE KALBİ ALUCRA İÇİN ATAN HERKESİ BU ÇAĞRIYA KULAK VERİP DESTEK OLMAYA DAVET EDİYORUZ

 

Alucra haberleri, Alucra son dakika haberleri, Alucraspor haberleri ve Alucra yerel haberler için Alucra Gazetesi‘ni takip edin.

alucra gazetesi alucra haberleri giresun haberleri alucragazetesi sosyal medya hesaplari tanitim Alucra, Alucra Gazetesi, Alucra Haberleri

7
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İL OLMAK ALUCRA’NIN HAKKIDIR

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 16 Haziran 2023, 21:24

    Ben de Alucra vilayetine vali olmak istiyorum. Nerde adalet nerde liyakat.

Giriş Yap

Alucra Gazetesi, Alucra, Alucra Son Dakika Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

BİZİ TAKİP EDİN, HABERLERİ İLK SİZ OKUYUN