YENİ MADENİ 5 TÜRK LİRASI TEDAVÜLE GİRDİ

featured

YENİ MADENİ 5 TÜRK LİRASI TEDAVÜLE GİRDİ

Cumhuriyetimizin 100. Yılı münasebetiyle Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın onayı ile Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından basımı gerçekleştirilen demir (madeni) 5 liralar tedavüle girdi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Cumhuriyetin 100. Yılı Anısına 5 TL Değerindeki Madeni (Demir) Hatıra Paraların Çıkarılmasına İlişkin Tebliğ’i geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete’de yayımlandı. Yayımlanan kararla, 28 Mayıs 1970 tarihli ve 1264 sayılı Madeni Ufaklık ve Hatıra Para Bastırılması Hakkında Kanun gereğince, bakanlığa bağlı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından Cumhuriyetin 100. yılı anısına 100 milyon adet ile sınırlı 5 TL değerindeki madeni hatıra paraların basıldığı ve tedavüle verildiği aktarıldı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan yılın son enflasyon raporunda gazetecilerin sorularını yanıtladı ve yeni basılan 5 liralık madeni paraya ilişkin açıklamada bulundu. Ayrıca banknot olan 5 liraların durumuna ilişkin de kafa karışıklığı yaratan konuyu açıklığa kavuşturdu.

5 LİRALIK KAĞIT PARA TEDAVÜLDE KALACAK

Darphane 100 milyon adet 5 TL hatıra parası bastı. Söz konusu madeni paralar aynı zamanda tedavüle verildi. 5 TL paranın tedavüle verilmesi 5 TL banknotların tedavülde kalmasına engel teşkil etmemektedir. Nitekim hatırlarsanız, 1 Yeni Türk Lirası banknotlar 1 Yeni Türk Lirası madeni paralar ile birlikte tedavül edilmiştir ifadelerini kullandı.

alucra gazetesi alucra haberleri giresun haberleri yeni madeni 5 turk lirasi tedavule girdi Alucra, Alucra Gazetesi, Alucra Haberleri

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
YENİ MADENİ 5 TÜRK LİRASI TEDAVÜLE GİRDİ

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Alucra Gazetesi, Alucra, Alucra Son Dakika Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

BİZİ TAKİP EDİN, HABERLERİ İLK SİZ OKUYUN