ALUCRA’DA YIKIM – CAMİİ MİNARESİ YIKILDI

alucra-gazetesi-alucra-haberleri-giresun-haberleri-son-dakika-deprem-hasari-goren-minare-yikildi-yikim

ALUCRA MERKEZ KEMALLI MAHALLESİNDEKİ CAMİİ MİNARESİ YIKILDI

Alucra Belediyesinden yapılan açıklamada :

Ülkemizde yaşanan büyük depremler sonrasında Kemallı Mahallemiz de bulunan Camii ve Minaresi Giresun Çevre Ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından incelenerek ağır hasarlı olduğu tespit edilmiş ve yıkım kararı alınmıştır.

Yıkım kararının alınmasının ardından Belediye Başkanlığımız ve Alucra Kaymakamlığımız tarafından yıkım sahasında incelemelerde bulunarak yıkım çalışmaları başlatılmıştır.

ALUCRA BELEDİYE BAŞKANLIĞI

 

ALUCRA’DA DEPREMDEN ETKİLENDİ 

6 Şubat 2023’te dokuz saat arayla meydana gelen, merkez üsleri sırasıyla Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Ekinözü ilçeleri olan, 7,8 Mw (± 0,1) ve 7,5 Mw büyüklüklerindeki iki deprem ve devamında yaşanan artçı sarsıntılar sonucunda ülkemizin bir çok şehrinde yıkım ve hasarlar meydana geldi. Hasarlı binaların tespiti Çevre Ve Şehircilik İl Müdürlüklerince yapıldı.

Giresun’nun deprem bölgesine, nispeten daha yakın olan Alucra ilçemizde de çeşitli kamu binalarında hasarlar meydana geldi.

ALUCRA MERKEZE BAĞLI KEMALLI MAHALLESİNDEKİ CAMİİ MİNARESİ YIKILDI

Depremden etkilenen kemallı mahallesi camii minaresi Alucra Belediye Başkanlığımız ve Alucra Kaymakamlığımız tarafından yıkım sahasında incelemelerde bulunarak yıkım çalışmaları başlatılmıştır.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ALUCRA’DA YIKIM – CAMİİ MİNARESİ YIKILDI

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Alucra Gazetesi, Alucra, Alucra Son Dakika Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

BİZİ TAKİP EDİN, HABERLERİ İLK SİZ OKUYUN