USTA OYUNCA KÖKSAL ENGÜR 71 YAŞINDA HAYATINI KAYBETTİ

featured

Maalesef, üzücü bir haberle karşı karşıyayız. Ünlü oyuncu Köksal Engür hayatını kaybetti. Kendisi, “Leyla ile Mecnun” dizisindeki Ak Sakallı Dede karakteriyle tanınıyordu. Engür’ün ölüm nedeni henüz net olarak açıklanmadı. Ancak, 1952 doğumlu olan Engür, 71 yaşındaydı. Türk sinema ve tiyatrosunun sevilen isimlerinden biriydi ve birçok yapımda yer almıştı. Kendisine Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

Türk sinema, tiyatro ve dizi dünyasının sevilen isimlerinden Köksal Engür, maalesef hayatını kaybetti. 1946 yılında Kars’ta doğan sanatçı, henüz 10 yaşındayken TRT Ankara Radyosu’nun “Çocuk Saati” programında kısa radyo tiyatrolarıyla mesleğe başladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü’nden mezun olan Engür, tiyatrodaki başarısıyla birlikte TRT’de programlara katıldı ve seslendirme çalışmalarına da adım attı.

Köksal Engür, Ankara Halkevi, Sahne 9, Ankara Deneme Sahnesi, Çağdaş Sahne, Hodri Meydan Tiyatrosu, Dormen Tiyatrosu, Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu, Küçük Sahne gibi birçok özel tiyatroda ve Bakırköy Belediye Tiyatrosu ve Devlet Opera ve Balesi yapımlarında rol aldı. Aynı zamanda sinema ve dizi filmlerde de yer alan Engür, “Leyla ile Mecnun” dizisinde canlandırdığı “Ak Sakallı Dede” karakteriyle de geniş kitleler tarafından sevildi.

Sanatçı, “SüngerBob KareŞort” çizgi dizisinde Squitward karakterine sesiyle hayat verdi. Afife Tiyatro Ödülleri’nde “Yılın En İyi Erkek Oyuncusu” ve “Yılın En Başarılı Müzikal ya da Komedi Erkek Oyuncusu” ödüllerini kazanan Engür, 2005’te 16. Ankara Film Festivali’nde “Yardımcı Erkek Oyuncu” ödülünü aldı. Ayrıca, Hollywood yıldızları Robert de Niro, Al Pacino, Dustin Hoffman ve Robin Williams ile birlikte çalışan Engür, Susam Sokağı’ndaki “Büdü” karakteriyle ve Red Kit çizgi filminde “Red Kit”i seslendirerek, uluslararası alanda da tanındı.

Engür’ün kaybı, sanat camiasında ve sevenleri arasında büyük üzüntü yarattı. Kendisine Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

0
mutlu
Mutlu
1
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
USTA OYUNCA KÖKSAL ENGÜR 71 YAŞINDA HAYATINI KAYBETTİ

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Alucra Gazetesi, Alucra, Alucra Son Dakika Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

BİZİ TAKİP EDİN, HABERLERİ İLK SİZ OKUYUN