Murat Dursun TOSUN

ALUCRA İKİZLER TEPESİ ALTINDA PİRAMİT OLABİLİR Mİ?

ALUCRA İKİZLER TEPESİ ALTINDA PİRAMİT OLABİLİR Mİ ?

alucra ikizler piramitleri Alucra, Alucra Gazetesi, Alucra Haberleri

Bu sorunun gerçek cevabı aslında tepeciklerde kazı çalışması yapılıp açıldıklarında anlaşılır. Ancak yıllardan beri hiç el atılmayan bu tepelerin bilinmezliği ve esrarengizliği halen devam etmektedir. Aslında Kamışlı köyünün üst tarafında bulunan ve Han Tepesi olarak bilinen mevkide ana yol çalışması yapılırken kazı sırasında yolun altında bir ucu ikizlere doğru diğer alt ucu Kamışlı köyü girişinde Kale diye bilinen devasa kayaya doğru giden bir tünel çıktığı ancak hiçbir inceleme yapılmadan hemen bunun kapatıldığı rivayet edilmektedir. Geçtiğimiz yıl yine burada yol çalışması yapıldı ve bu kez yola toprak uçmasını engellemek için Han Tepesine doğru uzun ve yüksekçe taş duvar örüldü.

Bu işin bir yönüdür. İkizler Tepesi yörede bilinse de ilk olarak bunlardan resmi olarak haberdar oluşumuz 1902’de burada kazı izni istenmesinin belgelere yansımasıyla olmaktadır.( 1 ) O zamanda insan burada ne olduğunu merak etmişler, değerli bir takım sır ve hazineleri barındırdığına inanmışlarıdır.

alucra ikizler piramitleri 2 Alucra, Alucra Gazetesi, Alucra Haberleri

Burada akla şu soru gelebilir. Ama bunların yapısı pek de bildiğimiz piramitlere benzemiyor diye. Unutulmamalıdır ki her ne kadar 1910’da istenilen kazı izni reddedilmiş ise de sonradan Karahisar Mutasarrıfını ikna eden talep sahipleri gayrı resmi izinle buralarda kazı başlatmışlardır. Kazıda toprak kayması yaşanmış ve bir genç çalışan vefat etmiştir. Bunun üzerine 17 yaşındaki delikanlının babası şikâyetçi olmuştur.2 Merak bu ya insanlar durmamış 50’li yıllarda yine kaçak kazı yapmışlar yine toprak kayması yine ölümler yaşanmıştır. Demem o ki yapılan bu kazılarla toprak örtünün şekli bir hayli bozulmuştur. Üstelik yılların verdiği tahribat da cabası.

Ancak 1910 yılında kazı izni almak izin çizilen o günün ikizleri piramit gibidir.

alucra ikizler piramitleri 3 Alucra, Alucra Gazetesi, Alucra Haberleri

Dünyada bilinen 1000’in üzerinde piramit bulunmaktadır. Piramit denince aklımıza hemen Mısır piramitleri gelse de Bosna-Hersek’de bulunan piramitler de bunlardan bazılarıdır. ( 2 )

alucra ikizler piramitleri 4 Alucra, Alucra Gazetesi, Alucra Haberleri

alucra ikizler piramitleri 5 Alucra, Alucra Gazetesi, Alucra Haberleri

Bosna Piramitleri veya bulunduğu şehrin adıyla Visoko Piramitleri (iki piramidin mevcut olduğu savından hareketle, biri Bosna Güneş Piramidi -‘Bosanska Piramida Sunca’-, diğeri de Bosna Ay Piramidi -‘Bosanska Piramida Mjeseca’- şeklinde de adlandırılmaktadır) Boşnak arkeolog Semir Osmanagiç tarafından halen üzerinde çalışmalar yürütülen, Bosna-Hersek’in başkenti Saraybosna ile Zenica arasında yer alan Visoko kentinin arkasında yükselen hayli düzgün bir piramit şeklindeki tepe ve bu tepeden görülebilen benzer şekilli daha küçük bir yükseltidir. ( 3 )

Şimdi gelelim yeniden Alucra’ya… Alucra’daki yığıntıların altında da piramit olabilir. Hatırlanacağı gibi daha önceki bir yazımda Alucra’nın Göbeklitepe’den Karadeniz’e doğru uzaman bir Ley Hattı yani Enerji Hattı üzerinde olduğunu belirtmiştim. Dolayısıyla bu tercihler bazı kadim bilgilerle yapılan seçimler olduğundan Alucra’daki iki yükseltinin de piramit olma ihtimali bulunmaktadır.

Gelgelelim İkizler Tümülüsleri bu kadar sır barındırmasına rağmen memleketimizdeki onca arkeoloji bölümünün neden ilgisini çekmez anlamak gerçekten zordur. Diğerleri bir yana da Giresun İl Kültür Müdürlüğü, Giresun Üniversitesi ve bir zamanlar vilayetimiz olan Trabzon’da bulunan Karadeniz Teknik Üniversitesi Arkeoloji Bölümü neden bununla ilgilenmez câlib-i dikkat-i meraktır doğrusu. İnşa-Allah kısa sürede ilgililerin dikkatini çekmeyi başarır.

 

MURAT DURSUN TOSUN

ARAŞTIRMACI YAZAR

07.07.2023

ALUCRA

 

1 KAYNAK

2 KAYNAK

3 KAYNAK

ALUCRA İKİZLER TEPESİ ALTINDA PİRAMİT OLABİLİR Mİ?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Alucra Gazetesi, Alucra, Alucra Son Dakika Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

BİZİ TAKİP EDİN, HABERLERİ İLK SİZ OKUYUN