Murat Dursun TOSUN

ALUCRA’NIN ARMUTLU KÖYÜNDEKİ RESİM SERGİSİ

ALUCRA’NIN ARMUTLU KÖYÜNDEKİ RESİM SERGİSİ

Köyde resim sergisi düzenlemek pek de alışık olunan bir durum değildir. Ancak Alucra’da bu anlamda bir ilk gerçekleşti ve Armutlu köyünde Hasan Necati Saylan tarafından köyün ileri gelenlerinin de katkısıyla kişisel resim sergisi açıldı. Ressamımız İlkokulu köyünde okuduktan sonra tahsiline Ordu ilimizde devam etmiş ve Fiskobirlik’te uzun yıllar çalışmıştır. Çocukluğundan beri içinde olan resim yapma duygusunun peşinden giderek bu konudaki yeteneğini geliştirerek birbirinden güzel resimler yapmayı başarmıştır. Ressamımızın çizdiği resimlerin fotoğraflarını tek tek çektim ve yazımın ekinde yer verdim.

Bununla birlikte köyde düzenlenen resim sergisi işin bir yönünü teşkil etmektedir. Resim sergisiyle birlikte asıl amaç köyde 1960 tarihinde inşa edilmiş olan ve 1993’de taşımalı sisteme geçilmesiyle kapanmış olan okul binasını bir başka şekilde değerlendirerek tasarlanan bir proje kapsamında yeni bir işlerlik kazandırmaktır. Dolayısıyla resim sergisi bu yolda ilerlemek için atılan ilk adımdır. İlerleyen süreçte buranın yıllardan beri oluşmuş olan olumlu enerjisini de kullanarak “Köy Yaşam Merkezi” oluşturulması hedeflenmektedir.

Toplumsal dayanışma desteklenerek tabiri caizse yaz aylarında gurbetten köyüne gelen Armutlu köyü halkının genci ve yaşlısına yönelik düzenlenecek çeşitli etkinliklerle toplumsal birlik ve kâynaşmayı geliştirmektir. Bunun yanında iki büyük dershanesi ve küçük bir müdür odası bulunan binanın küçük odası muhtarlık yazıhanesi olarak kullanılacakken, diğer dershaneler ise düğün, sergi, konser, yemek daveti, kurs, kütüphane gibi etkinliklerle değerlendirilecek olurken avlusu da spor etkinlikleri için düşünülmektedir.

Her yönüyle güzel düşünülmüş olan bu tasarının Armutlu köyü halkını heyecanlandırdığı ve projenin tasarımcılarını desteklediğini bizzat katıldığım etkinlikte gördüm. Alucra belediyesi ve kaymakamlığının da böyle faydalı bir düşünceyi destekleyecekleri hatta Giresun valiliğinin de katkıda bulunacağı umulmaktadır.

Bugünkü etkinlik sonunda davetlilere Alucra’nın mutfak kültüründe önemli bir yeri olan keşkek ve ayran ikram edildi. Ayrıca köy ilkokulunda okumuş kişiler topluca fotoğraf çektirdiler.

Güzel organize edilmiş bir etkinlikti. Sizleri bugünkü etkinliğin ana konusu olan resimlerin ve etkinliğin fotoğrafları ile baş başa bırakıyorum.

1 Alucra, Alucra Gazetesi, Alucra Haberleri

2 Alucra, Alucra Gazetesi, Alucra Haberleri

3 Alucra, Alucra Gazetesi, Alucra Haberleri

4 Alucra, Alucra Gazetesi, Alucra Haberleri

5 Alucra, Alucra Gazetesi, Alucra Haberleri

6 Alucra, Alucra Gazetesi, Alucra Haberleri

7 Alucra, Alucra Gazetesi, Alucra Haberleri

8 Alucra, Alucra Gazetesi, Alucra Haberleri

9 Alucra, Alucra Gazetesi, Alucra Haberleri

10 Alucra, Alucra Gazetesi, Alucra Haberleri

11 Alucra, Alucra Gazetesi, Alucra Haberleri

12 Alucra, Alucra Gazetesi, Alucra Haberleri

13 Alucra, Alucra Gazetesi, Alucra Haberleri

14 Alucra, Alucra Gazetesi, Alucra Haberleri

15 Alucra, Alucra Gazetesi, Alucra Haberleri

16 Alucra, Alucra Gazetesi, Alucra Haberleri

17 Alucra, Alucra Gazetesi, Alucra Haberleri

 

18 Alucra, Alucra Gazetesi, Alucra Haberleri

19 Alucra, Alucra Gazetesi, Alucra Haberleri

20 Alucra, Alucra Gazetesi, Alucra Haberleri

21 Alucra, Alucra Gazetesi, Alucra Haberleri

ALUCRA’NIN ARMUTLU KÖYÜNDEKİ RESİM SERGİSİ

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Alucra Gazetesi, Alucra, Alucra Son Dakika Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

BİZİ TAKİP EDİN, HABERLERİ İLK SİZ OKUYUN